Dostupni linkovi

Jonuz Saljihaj - ministar pravde?


Jonuz Saljihaj je kandidat za ministra pravde u Vladi Kosova. Njega je imenovala Alijansa za budućnost Kosova manja članica vladajuće koalicije, dok najveća stranka Demokratski savez tek treba da odredi ko će biti na čelu ministarstva unutrašnjih poslova. Ernest Ljuma, portparol Aljanse, kaže da je pitanje podele ministarskih mesta rešeno:

“Dve vodeće stranke su se složile da podele dva ministarstva. Prema poslednjim informacijama, Demokratski savez će voditi ministarstvo unutrašnjih poslova, a Alijansa ministarstvo pravosuđa.”

Prema njegovim rečima, Jonuz Saljihaj će biti ministar pravde. I dok zvaničnik Alijanse kaže kako se očekuje da koalicioni partneri potpišu dogovor, Demokratski savez još uvek nije saopštio kandidata za ministra unutrašnjih poslova. Sa formiranjem dva nova ministarstva u decembru prošle godine počeo je prenos nadležnosti u oblasti policije i pravosuđa sa UNMIK-a na kosovsku Vladu. Predviđeno da se sredinom marta izvrši procena tromesečnog rada dva nova ministarstva. Ali, prema rečima portparola UNMIK-a Niradza Singa, još uvek se ne zna kada će ta procena biti izvršena:

“Proces ce sigurno ići dobro u trenutku kada se imenuju ministri, zato je potrebno da se to uradi što je pre moguće.”
XS
SM
MD
LG