Dostupni linkovi

BRUSSELS


U krugovima visokog predstavnika EU Javijera Solane razmotren je "ed-memoar" Vlade Crne Gore u kome se trazi preispitivanje predloga EU o nuznoj vecini na referendumu, ali je ocenjeno da takav zahtev nije utemeljen i da zato ne bi trebalo menjati stav Unije, rekli su sinoc zvanicnici bliski Solani. Predlozena neophodna vecina od 55 odsto izaslih biraca na referendumu se smatra "logicnom i pravom merom" i to ce biti i podneseno na raspravu i usvajanje sefovima diplomatija Evropske unije u ponedeljak u Briselu, preneli su agenciji Beta Solanini saradnici.
Oni su naglasili da "ne postoji ni najmanja sumnja da ce taj predlog i biti usvojen od sefova diplomatija EU kao stav evropske
dvadesetpetorice".
Vlasti Crne Gore su u ed-memoaru zatrazile od zemalja Evropske unije da preispitaju predlog da kvalifikovana vecina za priznavanje odluke na crnogorskom referendumu o nezavisnosti bude 55 odsto izaslih gradjana.
  • 16x9 Image

    Branka Trivić

    Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na Odseku za međunarodne odnose. Radila kao novinar i urednik u Informativnom i Kulturnom programu Radio-televizije Beograd od 1983. do 1992. Za RSE radi od decembra 1993. godine.

XS
SM
MD
LG