Dostupni linkovi

DEN HAAG


Nizozemski šef diplomacije Bernard Bot opovrgnuo je agencijske vijesti da je u Beogradu dobio saznanja o tome da vlada Srbije pregovara sa Mladićem o njegovoj predaji. Kako je radiju Slobodna Evropa izjavio glasnogovornik nizozemskog Ministarstva vanjskih poslova Dirk Jan Vermeij , ministar Bot je tijekom posjeta Beogradu od svojih domaćina dobio uvjeravanja da ne znaju gdje se Mladić nalazi i da s njim ne pregovaraju. No, Bot je upoznat s glasinama o tome da je Mladić bolestan i da sa svojim pomagačima pregovara o mogućnosti predaje Haškom tribunalu.
Nizozemski agencija ANP ranije je javila da je ministar vanjskih poslova Bernard Bot u parlamentu rekao da beogradske vlasti pregovaraju sa Mladićem i da je takve informacije navodno dobio tijekom ovotjednog posjeta Beogradu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG