Dostupni linkovi

HAG


Tuzzilasstvo Hasskog tribunala nema informacije da je bivssi vojni lider bosanskih Srba general Ratko Mladich uhapssen, posle kontradiktornih izvesstaja medija, rekla je Radiju Slobodna Evropa portparol Karle Del Ponte Florans Artman.
Ona je dodala da je "u poslednjih 10 dana Tuzzilasstvo govorilo da bi do hapssnja moglo da dodje uskoro".
Poprtparol Hasskog tribunala Aleksandra Milenov rekla je da "Mladich nije u pritvoru tog suda i da nema dodatne informacije".
Glavna hasska tuzziteljica Karla Del Ponte dala je rok vlastima u Beogradu da izrucce Ratka Mladicca do 21. februara, odnosno danas. Istovremeno, zbog nesaradnje sa Hasskim sudom, odlozzen je za danas predvidjeni nastavak pregovora drzzavne zajednice Srbija i Crna Gora sa Evropskom Unijom o sporazumu o stabilizaciji i pridruzzivanju Beograd je tokom nedavne posete predsednika Evropske komisije Zoze Barosa navodno trazzio joss nekoliko dana za ressenje ovog sluccaja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG