Dostupni linkovi

BEČ


U Beču su danas završeni razgovori o decentralizaciji Kosova , kojima su i formalno počeli izravni pregovori Beograda i Prištine o budućem statusu pokrajine.
Zamjenik izaslanika glavnoga tajnika UN za pregovore Albert Rohan izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim tokom pregovora i ocijenio da je u mnogim konkretnim pitanjima postignuta suglasnost.
Novi sastanak u istom sastavu zakazan je za 17. ožujak u Beču, a u međuvremenu će eksperti UN posjetiti Beograd i Prištinu.

BEOGRAD
Savjetnik premijera Srbije Vladeta Janković izrazio je danas očekivanje da će u najskorije vrijeme biti okončana suradnja sa Haškim tribunalom. On je istaknuo da ta suradnja više nije političko, već tehničko pitanje, te da će se Mladić uskoro naći pred Hagom, ili doborovoljno " ili na neki drugi način".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG