Dostupni linkovi

BRUXELLES


Iranski ministar spoljnjih poslova Manucher Motaki izjavio je u Bruxelesu da se njegova zemlja zalaze za "mirno rjesavanje" krize nastale zbog odbijanja vlasti u Teheranu da svoj nuklearni program stave pod medjunarodni nadzor. Tokom susreta s belgijskim ministrom spoljnjih poslova Karelom de Guchtom, Motaki je kazao da je Iran spreman za pregovore koji ce "biti zasnovani na pravdi i sveobuhvatnom kompromisu".
Poziciju Evropske unije prema spornom iranskom nuklearnom programu prenio je belgijski ministar spoljnjih poslova Karel de Gucht:
"Ne dovodimo u pitanje pravo Irana da koriti nuklearnu energiju u miroljubive svrhe, no treba uciniti postujuci sve sporazume potpisane s Medjunarodnom agencijom za nuklearnu energiju i vazecim medjunarodnim sporazumima u ovoj oblasti," izjavio je belgijski ministar vanjskih poslova Karel de Gucht.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG