Dostupni linkovi

BERLIN


Film sarajevske redateljice Jasmile Žbanić "Grbavica" pobjednik je ovogodišnjeg Berlinskog festivala. Film je prethodno osvojio i mirovnu nagradu festivala koju od 1986. dodjeljuje UN. Primajući nagradu Jasmila Žbanić je kazala da ratni zločinci Ratko Mladić i Radovan Karadžić još slobodno žive u Evropi i da nisu uhapšeni za organiziranje silovanja 22.000 žena u BiH i niko nema interesa da ih uhapsi. Nadam se da će se to promijeniti i da se “Zlatni medvjed” neće razočarati kad vidi Bosnu", kazala je mlada redateljica

TORINO
Hrvatska skijašica Janica Kostelić osvojila je zlatnu medalju u kombinaciji na Olimpijskim igrama u Torinu i postala prva žena u povijesti Olimpijskih igara koja osvojila četiri zlatne medalje. U Salt Lake Cityju prije četiri godine Janica Kostelić osvojila je tri zlatne i jednu srebrenu medalju.
Danas je srebrenu medalju osvojila je austrijanka Marlies Schild, a svedska skijašica Anja Paerson broncu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG