Dostupni linkovi

PODGORICA


Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije ocenio je da bi stabilnost Crne Gore u buduchnosti moglo garantovati "samo dvotrechinsko opredeljenje za jednu ili drugu opciju na eventualnom referendumu, ili makar 50 odsto plus jedan" od ukupnog broja upisanih biracca. Mitropolot Amfilohije je, kako su preneli podgoriccki elektronski
mediji, rekao da taj stav iznosi kao gradjanin. On je rekao da Srpska pravoslavna crkva "ne mozze sakriti svoju
pastirsku ulogu" i "politiccki gledano se ne mozze opredeljivati, a da ne izrazi zabrinutost zbog referendumskog produbljavanja podela u narodu, kao i propagandnog korisschenja polozzaja onih koji su na vlasti, a koje se ponekad granicci sa pranjem mozga". Amfilohije je kazao da "za ostvarenje jevandjeljske misije Crkvi nije neophodna ni zajedniccka drzzava ni nezavisna Crna Gora".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG