Dostupni linkovi

MOSTAR


Milenko VOCKIC

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Christian Schwartz-Schilling susreo se sinoć u Mostaru s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.
Ističući da je Hrvatska spremna pomoći BiH na njezinom putu ka Evropi, Sanader je nakon sastanka poručio da ustavnim reformama u BiH treba sačuvati ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.
Sanader je najavio da će predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić idući tjedan posjetiti Zagreb, a razgovarat će se o sporazumu o imovinskim odnosima između dvije zemlje.
Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Christian Schwartz-Schilling izrazio je zadovoljstvo što je hrvatski premijer ponudio pomoć BiH jer, kako je kazao, potrebna je podrška kako bi se stanje u BiH dalje normaliziralo.
Na razgovorima o zajedničkoj poziciji hrvatskih stranaka nije se spominjalo formiranje triju entiteta, rekao je Sanader u odgovoru na novinarsko pitanje.
Za stanje unutar HDZ-a BiH, u kojem traje sukob između pristaša predsjednika stranke Dragana Čovića i njegova protukandidata Bože Ljubića, Sanader je rekao kako je cijela situacija naišla je na loš odjek i među pristašama stranke u BiH, ali i u Europskoj pučkoj stranci, koja je zamrznula status promatrača HDZ-u BiH u svojoj grupaciji u Evropskom parlamentu.
Dragan Čović nije bio na sastanku sa Sanaderom, jer se ozlijedio igrajući rekreativno nogomet.
XS
SM
MD
LG