Dostupni linkovi

TEHERAN / BEČ


Predsednik Irana Mahmud Ahmedinedžad je objavio da bi, ako pritisak Zapada bude nastavljen, Iran mogao preispitati članstvo u međunarodnom Sporazumu o neširenju nuklearnog oružja.
Govoreći pred stotinama hiljada ljudi koji su se okupili u Teheranu na svečanosti obeležavanja 27. godišnjice Islamske revolucije predsednik Ahmadinedžad je ponovio da njegova zemlja ima pravo na nuklearnu tehnologiju u mirnodopske svrhe.
"Islamska republika je do sada svoje nuklearne aktivnosti obavljala u sklopu Međunarodne agencije za nuklearnu energiju i Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja. Ali ako budemo ustanovili da nas lišavate našeg prava pozivajući se na ta ista pravila, znajte da će (iranski) narod razmotriti svoju politiku u toj oblasti", rekao je predsednik Ahmadinedžad.
Iranski predsednik je ponovio ranije izrečene sumnje u postojanje holokausta rekavši da je holokaust mit i da pravi holokaust postoji u Palestini i u Iraku.
Austrija, država trenutna predsedavajuća Evropskom unijom ocenila je izjave predsednika Ahmadinedžada "potpuno neprihvatljivim".
XS
SM
MD
LG