Dostupni linkovi

SARAJEVO


Uz puno razumijevanje ogorčenosti muslimanskih vjernika širom svijeta zbog objavljivanja karikatura poslanika Muhameda, demonstracije u Sarajevu su veoma zabrinjavajuće, saopšteno je iz Ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića.
"Žestina protesta te njegov folklor kao da dolaze iz nekoga drugog svijeta. Osim toga, dobiva se dojam da su ciljevi demonstracija sasvim drugačiji od stvarnoga povoda. Potpuno je neshvatljivo da su uvredljive karikature objavljene u Sarajevu 3. novembra prošle godine u tjedniku Slobodna Bosna, a da pri tome nitko nije reagirao.
Paljenje hrvatske zastave u Sarajevu zloćudni je čin huligana kojim se žele narušiti prijateljski odnosi naših dviju zemalja, zaključeno je.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG