Dostupni linkovi

BEOGRAD


Zajednica prognanih Srba sa Kosova organizirat će sutra prosvjed ispred veleposlanstva Velike Britanije zbog izjave britanskog diplomate Johna Sawersa da je Kontakt grupa odlučila da Kosovo bude nezavisno.
Sawers je demantiriao da je kosovskim Srbima u Prištini u ponedjeljak kazao da je Kontaktna skupina već odlučila da će Kosovo dobiti neovisnost, ali je upozorio da je "nezavisnost Kosova cijena koju Srbija mora platiti za greške režima Slobodana Miloševića", jer svaka zemlja kako je rekao "mora prihvatiti svoje naslijeđe iz prošlosti".

SPLIT
Pred Županijskim sudom u Splitu danas je nastavljeno suđenje osmorici bivših hrvatskih vojnih policajaca optuženih za ratni zločin nad srpskim civilima u vojnom zatvoru "Lora" 1991. i 1992.godine. Danas su optuženi počeli iznositi obranu.
U protekla tri mjeseca saslušano je 60-tak svjedoka iz Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore, uključujući i pripadnike bivše JNA.
Vrhovni sud Hrvatska poništio je odluku prvostupanjskog suda koji je optužene oslobodio krivice, a obnovljeni postupak počeo je u listopadu prošle godine. Od osmorice optuženih, četvorica su u bjekstvu i sudi im se u odsustvu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG