Dostupni linkovi

WASHINGTON


Američki potpredsjednik Dick Cheney izjavio je, u intervjuu televiziji PBC, da je Iran spreman razvijati nuklearno oružje, te da u svijetu raste zabrinutost zbog aktuallog vodstva te zemlje. Predjednik Mahmud Ahmedinajad imao je nekoliko uvredljivih izjava i o državi Izrael i holokaustu, podsjetio je Cheney. State Department je oštro osudio objavljivanje natječaja za najbolju karikaturu o holokaustu u jednim iranskim novinama.

PORT O PRENS
Građani Haitija glasali su do duboko u noć na prvim predsjedničkim izborima poslije svrgavanja Žana Bertrana Aristida prije dvije godine, uprkos strahu od nasilja u kojem su tokom glasanja poginule tri osobe. Mirovne snage UN osiguravale su glasačka mjesta, od kojih su mnoga produžila rad uz svjetlo svijeća za nekoliko sati poslije službenog zatvaranja, kako bi svi okupljeni građani mogli glasati. Rezultati izbora očekuju se za nekoliko dana.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG