Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Glas Amerike, radijski i televizijski program koji finansira američka vlada namjerava u 2007. ukinuti emitovanje programa na nekoliko jezika, uključujući bosanski, hrvatski i srpski.
Emitovanje i radijskog i televizijskog programa ukida se potpuno na hrvatskom, turskom, tajlandskom, grčkom i gruzijskom jeziku.
Radio emisije VOA na bosanskom, srpskom, albanskom, makedonskom, ruskom i hindu jeziku se takođe ukidaju, ali će biti nastavljene televizijske emisije na ovim jezicima.
Odbor guvernera koji upravlja međunarodnim radio-televizijskim programima koje finansira američka vlada, Kongresu je na razmatranje dostavio novu programsku šemu, koja predviđa da se budžetsko povećanje za međunarodno emitovanje od 4,3 posto u 2007. usmjeri prema američkim radio i televizijskim mrežama za Bliski istok
Portparol Odbora Larry Hart za Hinu je rekao da su razlozi za ovu odluku snažnija orijentacija VOA na borbu protiv terorizma, te dodao da je pri tome ulogu imala i slušanost i gledanost pojedinih programa.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG