Dostupni linkovi

SARAJEVO


Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte sastaće se danas u Sarajevu sa glavnim tužiocem BiH Marinkom Jurčevićem, visokim predstavnikom Kristijanom Švarc Šilingom, te zvaničnicima Eufora, NATO-a.
Del Ponte je sinoć doputovala u Sarajevo iz Beograda, gdje je u razgovoru sa zvaničnicima Srbije i Crne Gore ponovila da nije zadovoljna njihovom saradnjom sa Tužilaštvom.
Beogradski Blic u današnjem broju prenosi kako je u Beogradu dogovoreno formiranje zajedničkog tima haških i domaćih obavještajaca za pronalaženje i hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića.
Pozivajući se na izvore bliske Tribunalu, list navodi da će koordinator tima biti Nebojša Vujović, "srpski biznismen sa jakim uticajem u Vašingtonu i čovjek od najvećeg povjerenja premijera Srbije Vojislava Koštunice”.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG