Dostupni linkovi

BEOGRAD


Savetnik premijera Srbije Slobodan Samardzzich izjavio je da ne mozze da veruje da je Kontakt grupa donela odluku da Kosovo dobije nezavisnost i naglasio da ne zzeli da komentarisse navode uccesnika sastanka sa britanskim diplomatom Dzzonom Sojersom.
Uccesnici veccerassnjeg sastanka u Prisstini preneli su agenciji Beta da je politiccki direktor Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije Dzzon Sojers rekao politicckim predstavnicima kosovskih Srba da je Kontakt grupa donela odluku da Kosovo dobije nezavisnost. CClan beogradskog tima za pregovore o buduchem statusu Kosova Goran Bogdanovich rekao je da im je britanski diplomata preneo da "Srbi treba da prihvate nezavisnost", navodechi da je "Kosovo i njihova drzzava, koja che biti multietniccka, ali na kraju nezavisna".
Britanski diplomata je najavio da che stav Kontakt grupe o Kosovu preneti u utorak zvaniccnicima u Beogradu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG