Dostupni linkovi

GAZA


Glavni struccnjak za eksplozive i joss jedan borac ekstremisticcke organizacije Islamski dzzihad poginuli su u nedelju vecce u izraelskom vazdussnom napadu u Gazi, Prema tvrdnjama occevidaca, izraelski avioni ispalili su dva projektila na dva vozila u kojima su bili Adnan Bustan (28), vodja jedinice Islamskog dzzihada za prozivodnju raketa i eksplozivnih naprava i Dzzihad al Savafiri, koji je predvodio raketnu jedinicu.
Islamski dzzihad preuzeo je odgovornost za jedan od najtezzih raketnih napada na izraelske ciljeve u poslednje vreme, u kojem su ranjene tri osobe, medju kojima i beba. Ta organizacija je odmah najavila odmazdu zbog vazdussnog napada.
Nekoliko ccasova ranije, jedna Izraelka je preminula od povreda koje joj je nozzem naneo palestinski napadacc. On je ranio joss pet osoba u jednom minibusu u centralnom Izraelu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG