Dostupni linkovi

BEOGRAD


Glavna tuziteljica Haskog tribunala, Karla del Ponte razgovaracce u u ponedeljak u Beogradu s najvissim zvaniccnicima Srbije i drzavne zajednice, o saradnji sa Medjunarodnim sudom. Uocci njenog dolaska, predsednik Nacionalnog saveta Srbije i Crne Gore za saradnju sa Hasskim tribunalom Rasim Ljajic je izjavio da nito ne zna tacno gde se skriva Ratko Mladic, te da se na njegovom lociranju nikada nije ozbiljnije ni radilo. Ljajic je najavio da cce izvestiti glavnu tuziteljicu o tome sto je sve ucinjeno na unapredjenju saradnje s Tribunalom.
Karla Del Ponte je nedavno izjavila da bi zbog nesaradnje sa Hasskim sudom, Evropka Unija trebalo da prekine pregovore sa Srbijom i Crnom Gorom o sporazumu o stabilizaciji i pridruzzivanju.
Predsednik Evropske komisije Hose Baroso i evropski komesar za prosirenje Oli Ren poseticce Beograd pre nastavka pregovora predvidjenih za 20. februara, da bi utvrdili da li su srpske vlasti ispunile neophodne uslove.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG