Dostupni linkovi

ATLANTA


Udovica Martina Lutera Kinga, Koreta Skot King koja je posle ubistva supruga bila u prvim redovima borbe za rasnu jednakost u SAD, preminula je u utorak u 78. godini. Ona je u avgustu pretrpela mozzdani i srccani udar.
Martin Luter King je ubijen 4. aprila 1968. godine, na terasi motela u Memfisu, dok je pruzzao podrssku protestu radnika komunalnih sluzzbi. Odluccna u nameri da Amerikanci ne zaborave Martina Lutera Kinga i njegov san o drusstvu u kome boja kozze neche biti bitna, Koreta King osnovala je u Atlanti memorijal i forum u Centru za nenasilne socijalne promene "Martin Luter King Mladji". Tu se ccuvaju svi govori Martina Lutera Kinga.
Predsednik SAD Dzzordzz Buss ocenio je da je "trajni doprinos gospodje King slobodi i jednakosti uccinio Ameriku boljom i saosechajnijom nacijom".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG