Dostupni linkovi

BECC


Medjunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopsstila je da su predstavnici Irana pokazali njenim inspektorima dokumente koji se odnose na izradu komponenata nuklearnog oruzzja. U poverljivom izvesstaju za Savet guvernera IAEA, opisuju se procedure vezane za proizvodnju komponenata nuklearnog naoruzzanja. Rojters i AP takodje navode da su njihovi reporteri imali uvid u taj dokument.
Ne navodi se da je Teheran zapocceo sam proces obogachivanja urana, ali da su u tom smeru pocceli radovi u postrojenju u Natancu.
Teheran nije dozvolio inspektorima IAEA da kopiraju dokument od 15 stranica "koji se odnose na proizvodnju komponenata nuklearnog naoruzzanja", iako im je dozvoljeno da ga proccitaju.
O tom izvesstaju che biti recci u ccetvrtak, na sastanku Saveta guvernera IAEA, koji je sazvan po hitnom postupku. Occekuje se, kako prenosi Rojters, da che Savet guvernera prijaviti Iran Savetu bezbednosti UN zbog neposstovanja dosadassnjih dogovora.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG