Dostupni linkovi

MOSKVA


Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je Hamas da se uključi u mirovni dijalog sa Izraelom i medjunarodnom zajednicom. Opisujući nedavnu pobjedu Hamasa na palestinskim parlamentarnim izborima, Putin je na konferenciji za novinare u Kremlju, kazao da predstavlja veliki udarac američkoj politici na Bliskom istoku, te je pozvao međuanrdnu zajedniu da ne obustavlja finnacijsku pomoć palestinskim područjima.

LONDON
Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti koje imaju prava veta usaglasile su se da se Iran prijavi Vijeću sigurnosti UN. Ministri vanjskih poslova Sjedinjenih država, Britanije, Francuske, Rusije i Kine u zajedničkoj izjavi nakon sastanka u Londonu su naglasili da Medjunarodna agencija za atomsku energiju nakon sastanka u Beču, početkom veljače proslijedi slučaj ieanskog nukelranog programa Ujedinjenim narodima.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG