Dostupni linkovi

SARAJEVO


Visoki predstavnik medjunarodne zajednice u BiH, Paddy Ashdown obratit će se u ponedjeljak poslanicima na zajedničkoj sjednici Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Kako se navodi, on će naglasiti potrebu za ustavnom reformom kao jednim od najvažnijih izazova pred kojim se zemlja nalazi, kako bi postala funkcionalna i ekonomična država, u skladu sa zahtjevima Evropske unije. Riječ je o opraštajnom govoru aktualnog predstavnika medjunarodne zajednice prije nego što napusti dužnost i preda je nemjačkom diplomatu Cristianu Swarc Schillingu. Asdown je dužnost visokog predstavnika preuzeo 27. svibnja 2002. godine.

BRUXELLES
VIjeće ministara Evropske unije (EU) sutra će, prema najavama , podržati platformu Evropske komisije o "novim mjerama" za jačanje procesa pridruživanja Zapadnog Balkana evropskim integracijama, posebno kroz stvaranje regionalne zone slobodne trgovine.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG