Dostupni linkovi

VASINGTON


Americcki magazin Tajm objavio je pet fotografija na kojima je predsednik Dzordz Buss sa lobistom Dzekom Abramofom, koji je otpuzzen sa korupciju. Bela kucca tvrdi da Buss ne zna Abramofa. Dodusse, portparol Dana Perino nije negirala verodostojnost fotografija, isticcucci da su napravljene na nekom velikom skupu na kome se Buss slikao sa hiljadama zvanica.
Istrazzni orgrani nastoje da utvrde da li su pojedini cclanovi Kongresa omoguccili povlassccenu poziciju u sklapanju poslova kao uslugu biznismenima koji su davali priloge tokom izborne kampanje. Zbog ovog sluccaja republikanski senator Tom Dilej povukao se sa mesta lidera kongresne veccine. Republikanski nacionalni komitet je saopsstio da je od novca koji je Bussov sstab dobio tokom kampanje za drugi predsedniccki mandat dato u dobrotvorne svrhe 6 hiljada dolara a koji su dobijeni od Abramofa.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG