Dostupni linkovi

MOSKVA


U Moskvi je u poslednja 24 sata pet osoba umrlo od hladnoce, cime se broj stradalih od posledica smrzavanja u glavnom gradu Rusije popeo na blizu 130 ljudi. Agencije prenose da je istovremeno promrzlo 115 osoba, od kojih je 74 prebaceno u gradske bolnice, a 20 zadrzano na lecenju. U Moskvi se temperatura dostizze i visse od 30 stepeni ispod nule.
U istocnoj Ukrajini je deset ljudi umrlo od hladnoce, a zbog velikih hladnoca u rudnicima u tom delu Ukrajine je obustavljen rad. Veliki broj naselja ostao je bez struje. U Letoniji, gde su zabelezzene temperature od minus 27 stepeni, sto je najnize u proteklih 100 godina, od hladnoce je umrlo sest ljudi.
Velike snezne padavine i jak vetar izazvali su probleme u saobracaju i prekide u snabdevanju strujom sirom severne Evrope.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG