Dostupni linkovi

BANJALUKA


Clan Predsjednistva Srpske demokratske stranke (SDS) i Predsjednik Narodne Skupstine Republike Srpske Dusan Stojicic najavio je da ce entitetski parlament razmatrati inicijativu opozicije za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj vladi Srpske demokratske stranke (SDS) na zasjedanju izmedju 25. i 27. januara. On je takodje upozorio da ce ukoliko Stranka demokratske akcije (SDA) podrzi smjenu aktuelne vlade ovog entiteta SDS pokrnuti inicijativu za smjenu Vijeca ministara Bosne i Hercegovine.

SARAJEVO
Sud Bosne i Hercegovine produzio je do 13. februara pritvor Momcilu Mandicu, osumnjienom za vise krivicnih djela u vezi sa poslovanjem Privredne banke Srpsko Sarajevo, potvrdjeno je u Sudu BiH.
Mandic bi po zakonu trebalo da bude pusten na slobodu ukoliko do isteka ovog pritvora protiv njega ne bude potvrdjena optuznica.
On je uhapsen 17. avgusta prosle godine , a u ovom predmetu osumnjicen je zajedno sa Mirkom Sarovicem, Miloradom Govedaricom i Milovanom Bjelicom, koji se u pritvoru nalaze od 29. novembra.
XS
SM
MD
LG