Dostupni linkovi

NOVI SAD


Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad CCanak izjavio je da "duboko sumnja" u verodostojnost teksta objavljenog na sajtu Srpske pravoslavne crkve, u kojem ga optuzzuje da je "politiccki i duhovni inspirator" napada na SPC u Vojvodini. On je naveo da mu je predsednik Izvrssnog vecha Vojvodine Bojan Pajtich rekao da nikakvo pismo te sadrzzine nije stiglo na adresu pokrajinske vlade, kao ssto su naveli pojedini mediji. On je kazao Beti da nije dobio nikakavo pismo od patrijarha i da je za to ccuo od novinara. Patrijarh Pavle je, u pismu koje je objavljeno na sajtu SPC, zatrazzio od Pajticha da preduzme mere koje che onemoguchiti fiziccke napade na Srpsku pravoslavnu crkvu, njene hramove, svesstenstvo i vernike u Vojvodini. Ocenjeno je nedopustivim to ssto su, kako je navedeno, protagonisti govora mrzznje, odnosno "duhovni pokrovitelji i nesumnjivi inspiratori navedenih nedela funkcioneri pojedinih politicckih stranaka i
nevladinih organizacija iz Vojvodine, medju kojima, "nazzalost, prednjacci doskorassnji predsednik Skupsstine Vojvodine Nenad CCanak".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG