Dostupni linkovi

TEHERAN


Iran je saopsstio da che u ponedeljak ukloniti peccate UN sa pojedinih istrazzivacckih i razvojnih nuklearnih odeljenja kako bi nastavio svoj nuklearni program, obustavljen pre dve godine.
Iran nije objavio koje delove planira da ponovo pokrene, a diplomate i analiticcari smatraju da su u pitanju laboratorijska istrazzivanja obogachivanja uranijuma i podessavanja pojedinih massina. "Istrazzivaccki i razvojni proces biche pod nadzorom IAEA i nema razloga za brigu", rekao je Reza Asefi, portparol iranskog ministarstva inostranih poslova.
Zvaniccnici Evropske Unije i SAD smatraju da najnovija najava, zajedno sa nastavkom rada na obogachivanju uranijuma u avgustu, ugrozzava diplomatsko ressenje za iranske nuklearne ambicije, i povechava moguchnost da Teheran bude prijavljen Savetu bezbednosti UN radi uvodjenja sankcija.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG