Dostupni linkovi

JERUSALIM


Izraelski premijer Arijel SSaron prebaccen je u sredu vecce hitno u bolnicu u Jerusalimu nakon ssto je pretrpeo tezzak mozzdani udar. Neimovani visoki zvaniccnici pribojavaju se da se Ssaron ne mozze oporaviti od masovnog krvarenja na mozgu. Njegova ovlassccenja su privremeno preneta na potpredsednika vlade Jehuda Omerta, jer je izraelski premijer pod anestezijom, na aparatima za disanje i podvrgnut je veoma slozzenoj operaciji, koja cce trajati nekoliko ccasova. Njegov liccni lekar Shlomo Segev izrazio je nadu da cce nakon hirusskog zahvata Ssaron biti bolje. On je pre tri sedmice pretrpeo blazzi mozzdani udar.
Prethodno mu je za ccetvrtak zakazana hirursska intervecncija na srcu. 77-godissnji Ssaron napustio je lidersku poziciju u vladajuccem Likudu i osnovao partiju centra Kadima, koja prema istrazzivanjima javnog mnjenja ima najvisse ssansi da pobedi na prevremenim parlamentarnim izborima zakazanim za mart.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG