Dostupni linkovi

Produžen mandat oficirima BiH


Predsjedništvo BiH produžilo je mandat bosanskohercegovačkim oficirima koji su u Avganistanu u sklopu njemačkog kontingenta. Načelno je odlučeno i da se u Avganistan pošalje jedinica, ali za konačnu odluku čeka se podrobniji izvjšetaj Ministarstva odbrane, kaže član Predsjedništva Nebojša Radmanović.

„Predsjedništvo je načelno zaključilo da će ići jedinica u Avganistan. Da bi se to realizovalo potrebne su detaljne informacije iz Ministarstva odbrane o ponudama koje imamo, o bezbjednosti koja se nudi vojnicima i oficirima Oružanih snaga BiH, jer je to najvažnije u ovom momentu, i nakon toga Predsjedništvo može donijeti konkretnu i konačnu odluku. Do tada ne možemo tačno reći kada će jer imamo i nekih novih ponuda koje treba proučiti. Do tada ostajemo samo angažovani na nivou oficira“, objasnio je Radmanović.

Na današnjoj sjednici članovi Predsjedništva usaglasili su da se prihvati promjena ranije potpisanih sporazuma sa Hrvatskom i Srbijom, a tiču se izručenja pravosnažno osuđenih.

„Dosad su mogli ovdje da borave oni sa pravosnažnom presudom. Zbog neizručivanja nije moglo to da se uradi, trebao je njihov pristanak. Sada ne treba njihov pristanak“, saopšteno je.

Donesena je i odluka o kandidatima za ambasadore BiH u Srbiji i Indiji, ali imena neće biti saopštena dok pomenute države ne daju agremane predloženim ambasadorima.
XS
SM
MD
LG