Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nagrada MUP za informaciju o osobi koja je pratila ženu Predraga Malog


Direktor policije Srbije Vladimir Rebić raspisao je nagradu od 500.000 dinara za pružanje informacija koje bi identifikovale muškarca, za kog se sumnja da je ugrožavao sigurnost M.A. i njene šestomesečne ćerke, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) .

"MUP intenzivno traga za nepoznatim muškarcem imajući u vidu da se, u skladu sa nalogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sprovode predistražne radnje zbog sumnje da je on ugrozilo život i telo M.A. i njene šestomesečne ćerkice, pa u cilju identifikovanja ovog lica, pozivamo građane da pruže potrebne informacije o osobi čiju fotografiju ujedno dostavljamo", navodi se u saopštenju.

Iako se u saopštenju ne navodi o kojem je slučaju reč, mediji bliski vlasti već nekoliko dana pišu da je nepoznati muškarac danima pratio nevenčanu suprugu Predraga Malog, dok je šetala dete. Predrag je brat ministra finansija Siniše Malog.

Inicijali iz saopštenja odgovaraju incijalima nevenčane supruge Predraga Malog.

Podsetimo, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je u ponedeljak da Predrag Mali, rođeni brat ministra finansija i nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog, već pet godina vozi „audi“ u vlasništvu firmi srpskih biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka.

Kako se navodi u istraživanju KRIK-a, automobil je najpre bio u vlasništvu njihove poznate firme „Milenijum tim“ angažovane na najvrednijim državnim projektima, uključujući i „Beograd na vodi“, a zatim je preregistrovan na „KBV datakom“, drugu kompaniju Bošnjaka i Vujka.

Dan nakon što je KRIK objavio istraživanje, više tabloida objavilo je snimke sa sigurnosnih kamera na kojima je osoba za kojom traga MUP, ali navodeći da je reč o novinaru KRIK-a koji je navodno pratio nevenčanu suprugu Predraga Malog.

KRIK je takve navode demantovao rečima da osoba koja se vidi na snimcima sigurnosnih kamera, a koje koriste tabloidi, nije njihov ni saradnik ni novinar.

Povodom tog slučaja oglasilo se i Nezavisno udruženje novinara Srbije, koje je osudilo „sinhronizovane napade prorežimskih tabloida i državnih funkcionera na istraživački portal KRIK, zasnovane na iskonstruisanim optužbama“.

XS
SM
MD
LG