Dostupni linkovi

Đukanović: Tužio sam Vijesti da bih zaštitio dostojanstvo


Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore
Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je u petak da u ovom trenutku ne razmišlja o tome da li će se kandidovati za predsednika partije kao i da je tužio dnevni list Vijesti i odbjeglog biznismena Duška Kneževića jer je smatrao da mora da povede računa o zaštiti vlastitog dostojanstva.

On je novinarima rekao da je tužio Vijesti jer su prenijele apsolutnu neistinu koju je prethodno demantovao, i nijesu tražile njegovo mišljenje o tvrdnjama koje je Knežević iznio u intervjuu za tu novinu.

"Nisam usamljen u podnošenju tužbi. I Vijesti su aktivne u podnošenju tužbi protiv konkurencije na medijskoj sceni. Nikad nisam rekao da sam za gašenje nekog medija, pa ni gašenje Vijesti ne bi riješilo probleme", poručio je Đukanović.

Đukanović je podnio privatnu tužbu Osnovnom sudu u Podgorici protiv Vijesti i Duška Kneževića tražeći naknadu nematerijalne štete od 100.000 eura.

Đukanović je, kako je i ranije najavio, tužio "Vijesti", jer je 16. marta u dnevnom listu i na portalu Vijesti objavljen intervju sa Kneževićem pod naslovom "Đukanović, ja i torba s parama".

U tužbi se, kako su objavile Vijesti, navodi se da je intervju najavljen kao ekskluzivan, da je njegov naslov velikim slovima, te da se iz konteksta može zaključiti da je namjera bila senacionalistička i tabloidna, a ne profesionalna, u skladu sa etičkim standardima novinarstva.

"Iz navedenog se nesumnjivo zaključuje da prvotuženi (Knežević) iznosi neistinitu činjeničnu tvrdnju o postojanju navodno kompromitujućeg snimka po tužioca, dok medij čiji je osnivač drugotuženi (Vijesti), bez provere i distanciranja prihvata konkretne navode optuženog kao istinite i svoje", piše u tužbi.

Cnogororskog predsjednika će u ovom slučaju zastupati njegova sestra Ana Đukanović.

Tužbu za naknadu nematerijalne štete Đukanović je podnio Osnovnom sudu u Podgorici i traži solidarno 100.000 eura od Kneževića i "Vijesti", odnosno po 50.000 eura.

Duško Knežević: Đukanović će odgovarati
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Đukanović je, kako prenose crnogorski mediji, dao intervju britanskom BBC-ju za servis na srpskom jeziku, u kojem je poručio da se triput povlačio, svojom voljom, nakon pobjeda i da ne misli da iko može da ga sruši od političke konkurencije.

Đukanović je, na pitanje novinara BBC-ja, ko će ga srušiti sa vlasti, dao sljedeći odgovor:

"Neće me srušiti niko! Ja sam se triput povlačio, svojom voljom, nakon pobjeda i ne mislim da iko može da me sruši od političke konkurencije".

XS
SM
MD
LG