Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kompanija 'Ratko Mitrović': Izvinjavamo se, popravićemo plato Slavija


Novi plato na Slaviji nalazi se u katastrofalnom stanju četiri meseca nakon rekonstrukcije

Popravku novoizgrađenog platoa na Slaviji u centru Beograda počećemo već iduće sedmice, iako naša firma nije kriva za oštećenja i popucale ploče izjavio je za Radio Slobodna Evropa Branko Miljković, vlasnik građevinske kompanije MBA „Ratko Mitrović“.

Miljković je rekao da je trenutno stanje platoa na Slaviji posledica grešaka podizvođača radova i lošeg projektantskog rešenja.

„Snosićemo kao firma sve posledice jer smo krivi što smo podlegli pritiscima projektanata koji su insistirali da jedini podizvođač, to jest izvođač radova na tom platou, mora da bude firma Relit d.o.o. Čačak. Žao mi je što je došlo do svega ovoga i žao mi je što gradski menadžer Goran Vesić i svi građani Beograda, koji su apsolutno u pravu, moraju da gledaju propust i greške koje je naša firma dozvolila da se dese sa pogrešnim podizvođačem i projektom“, naveo je Branko Miljković.

​Menadžer Grada Beograda Goran Vesić izjavio je da će oštećenja i popucale betonske ploče na novoizgradjenom platou kod trga Slavija morati o svom trošku da popravi firma MBA "Ratko Mitrović", koja je bila zadužena za izvođenje radova. Prema rečima gradskog menadžera, izvođač radova ima rok do sredine sledeće nedelje da počne popravku platoa, inače više neće moći da učestvuje ni na jednom tenderu u Beogradu.

Prošle nedelje gradska inspekcija obišla je plato koji se raspada četiri meseca nakon što je izgrađen.

Branko Miljković, vlasnik MBA „Ratko Mitrović“, rekao je da će svu štetu koja je naneta građanima, zbog propusta koji su doveli do toga da ne mogu adekvatno da koriste plato, sa drugim izvođačem radova otkloniti u što kraćem roku.

„Ovim putem se izvinjavam gospodinu Goranu Vesiću, gradonačelniku Beograda i svim građanima. Svaki živ čovek koji radi može da napravi grešku, samo onaj ko ništa ne radi nikada ne može, ali mi našu grešku više nikada nećemo ponoviti. Budite sigurni da ću kazniti rukovodstvo moje firme, koje je na celom projektu učestvovalo i savesno izvelo sve druge radove sem jednog, samo zato što su poklekli pred pritiscima projektanata iz CIP-a. Mi, kao firma koja je šest meseci bez ijednog propusta radila dan i noć na rekonstrukciji i izgradnji Beograda, sebi više nećemo dozvoliti da nam takvi podizvođači kvare ugled“, izjavio je Branko Miljković.

Novi plato na Slaviji, čije otvaranje su gradske vlasti prvobitno najavile za kraj prošle godine, nalazi se u katastrofalnom stanju četiri meseca nakon puštanja u rad ovog rekonstruisanog beogradskog trga. Taj prostor trenutno je prepun oštećenja, popucalih betonskih ploča, kablova koji vire iz trotoara i pešačkih staza, dok sa stubova za rasvetu još visi zaštitna tkanina.

XS
SM
MD
LG