Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U Beogradu peta runda unutrašnjeg dijaloga o Kosovu


Peti okrugli sto u okviru "unutrašnjeg dijaloga" o Kosovu koji ce okupiti učesnike iz sportskih saveza i visokoškolskih ustanova, održaće se danas u Beogradu.

Očkuje se da će u Palati Srbija učesnici tog skupa, organizovanog u saradnji s Ministarstvom omladine, ukazati na probleme u sportu na Kosovu, izneti stavove i predložiti rešenja, prenosi Beta.

Skupu ce prisustvovati ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić i Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije.

U narednih osam dana planirana su još dva takva skupa - za ekonomiste i stručnjake zdravstva.

Prva runda "unutrašnjeg dijaloga" održana je 30. oktobra kada je 40 pravnika, profesora univerziteta, iznelo viđenje rešenja kosovskog problema, dok je drugi skup okupio naučnike sa instituta društvenih i humanističkih nauka.

Na trećem takvom skupu, u Novom Sadu sredinom novembra u organizaciji Matice srpske, mišljenja o stanju i mogućim koracima koji bi doveli do normalizacije odnosa Beograda i Prištine je iznelo 26 umetnika, sveštenika SPC, sociologa, ekonomista i filozofa.

Početkom nedelje Privredna komora Srbije organizovala je okrugli sto na kojem su predstavnici Komore i privrednici razgovarali o Kosovu i potrebi da se stvore uslovi za slobodan protok robe.

XS
SM
MD
LG