Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Predsjednik HDZ 1990: Hrvati u BiH ostaju konstitutivni


Ilija Cvitanović

Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović ocjenjuje da "ako je nekom cilj na osnovu ove presude pokušati umanjiti prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, pričati o konstitutivnosti, dobit će jasan odgovor – Hrvati stoljećima žive u Bosni i Hercegovini, ostat će tu i bit će konstitutivni".

Nema načina da se izbriše ta konstitutivnost, a za ravnopravnost će se hrvatski narod, nakon ove presude, boriti još jače, ističe Cvitanović.

"Jer je ovo poruka svima nama da smo uglavnom ostavljeni sami, da se moramo uzdati u sebe i boriti za svoj narod i za ovu zemlju", riječi su Cvitanovića.

"Mislim da je Hrvatska uradila što je mogla, ali mi je neshvatljivo da se presuda kvalificira kao udruženi zločinački poduhvat HVO (Hrvatsko vijeće obrane), čak na gori način nego ratnim zločincima Ratku Mladiću i ostalima, da Beograd nije spomenut u presudi, a ovdje se spominje međunarodni sukob u koji se uvlači Hrvatska. Ovo je poruka i Hrvatskoj – u kojem okruženju se nalazimo svi skupa i da moramo zbiti redove i pokazati da iz ovoga možemo izići i jedinstveni i s jasnom vizijom kako voditi narod i u kom pravcu", zaključuje predsjednik HDZ-a 1990.

XS
SM
MD
LG