Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Google ne mijenja način pretraživanja


Logo Googla

Google je saopćio da neće promijeniti način pretraživanja web stranica nakon što je Moskva izrazila zabrinutos tda se time mogu diskriminirati ruski mediji.

Ranije ovog mjeseca rusko nadzorno tijelo je zatražilo je od internetskog diva da razjasni hoće li smanjiti rezultate pretraživanja za tekstove ruskih državnih medija, poput Sputnjika iRussia Today (RT).

Zahtjev Roskomnadzora došao je nakon što je Eric Schmidt, predsjednik Googleove matične tvrtke Alphabet rekao da Google radi na tome kako bi se smanjio pristup takvim web stranicama, a ne da ih se ukine.

To je potaknulo pritužbe ruskih vlasti, pri čemu je Roskomnadzor rekao prošlog tjedna da će poduzeti akciju protiv Googlea ako bude diskriminirao ruske medije.

"Želimo vas obavijestiti da je govorom o rangiranju internetskih izvora, uključujući web stranice Russia Today i Sputnjika, Eric Schmidt govorio o Googleovim nastojanjima u poboljšanju kvalitete pretraživanja", rekao je Google u pismu objavljenom na 27. novembra na Roskomnadzorovoj web stranici.

Američke obavještajne agencije izjavile su da su stranice ruskihdržavnih medija Sputnijka i RT širili dezinformacije.

XS
SM
MD
LG