Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Prebrojavanje izbornih glasova u Prištini i Prizrenu


Ilustrativna fotografija

Izborni panel za žalbe i prigovore odlučio je da se prebroje svi glasovi sa svih glasačkih mesta u Prištini i Prizrenu. Prethodno je zahtev za prebrojavanje glasova u Prištini podneo Demokratski savez Kosova Ise Mustafa, dok je rezultat u Prizrenu osporavala Demokratska partija Kosova Kadrije Veseljija. U obe opštine protivnici su kandidati pokreta Samoopredeljenje.

Do odluke o prebrojavanju došlo je nakon utvrđenih nepravilnosti, izjavio je za RSE Mulj Desku, predsedavajući Sekretarijata panela.

Na osnovu preliminarnih rezultata drugog kruga lokalnih izbora održanih 19. novembra, Špend Ahmeti kandidat pokreta Samoopredeljenje za gradonačelnika Prištine, dobio je 237 glasova više od Arbana Abrašija, kandidata Demokratskog saveza Kosova.

Dok je kandidat Samoopredeljenja za gradonačelnika Prizrena, Mutaher Haskuka, dobio 329 glasova više od protivnika iz Demokratske partije, Šaćira Totaja.

Pokret Samoopredeljenje žustro se protivi odluci o prebrojavanju glasova, ističući da niko ne može da ukrade pobedu i budućnost građana, dok su Panel za žalbe i prigovore ocenili političkim.

XS
SM
MD
LG