Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Odgođena sjednica Vijeća ministara BiH


Denis Zvizdić, predsjedavjući Vijeća ministra BiH , ilustracija

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je trebala biti održana u srijedu u Sarajevu, kako N1 nezvanično saznaje, prolongirana je za narednu sedmicu.

Ministri iz Republike Srpske, tačnije iz Saveza za promjene, već se nalaze u Banjaluci gdje će danas održati sastanak na poziv člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića koji je sazvao konsultacije s ministrima u Vijeću ministara BiH i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene, nakon izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu.

Kako je saopćeno iz Vijeća ministara, sjednica je prolongirana za narednu sedmicu jer ministri iz Saveza za promjene nisu u Sarajevu.

U Sarajevu je danas trebao biti održan nastavak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Nije održan zbog nedostatka kvoruma za odlučivanje.

Na početku sjednice predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto je informirala poslanike da imaju kvorum za rad, ali ne i za odlučivanje.

"Iz Kluba SDS-a, odnosno Saveza za promjene, smo dobili najavu da neće nazočiti današnjoj sjednici Zastupničkog doma. Druge obavijesti nismo dobili, izuzev pojedinačno zastupnika koji su najavili svoje kašnjenje ili izostanak", kazala je Krišto.

Konstatirala je da, u skladu s Poslovnikom Predstavničkog doma, imaju kvorum za rad ali ne i za odlučivanje te odlažu nastavak ranije prekinute i za danas najavljenu novu sjednicu Predstavničkog doma državnog parlamenta do daljnjeg.

XS
SM
MD
LG