Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nastavak akcija CG policije u tri grada


Ilustracija

Crnogorska policija je nastavila sa policijskim akcijama u Podgorici, Bijelom Polju i Danilovgradu čija su meta po nalogu Tužilaštva organizovane kriminalne grupe.

Izvršeni su pretresi na 33 lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica.

Privedeno je 29 osoba.

"Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Pet lica je lišeno slobode. Pretresima su pronađeni oružje, municija, droga, vozila, sredstva komunikacije i druge stvari i predmeti", saopšteno je iz policije.

U Bijelom Polju su izvršeni pretresi na 27 lokacija a privedene su 22 osobe. Na području Podgorice i Danilovgrada izvršeni su pretresi na šest lokacija (pet u Podgorici a jedna u Danilovgradu) a privedeno je sedam lica.

Pet osoba je uhapšeno.

Pretresima na području Bijelog Polja, Podgorice i Danilovgarada pronađeno je i oduzeto oružje, municija, panciri, sms kartice, marihuana, supstanca bijele boje za koju se sumnja da je kokain, automobili.

Službenici Uprave policije, kako je saopteno, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u osam akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 137 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Priveden je veliki broj sumnjivih osoba. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari.

Više osoba je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju, navodi se.

XS
SM
MD
LG