Dostupni linkovi

HDZ potvrdio da će se glasati o povjerenju vladi


Hrvatski sabor
Hrvatski sabor

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da bi se u petak u Hrvatskom saboru trebala održati rasprava o SDP-ovu zahtjevu za iskazivanje nepovjerenja Vladi i glasati o tome, istaknuvši kako nemaju razloga s tim čekati.

"Nemamo razloga čekati, zašto bi čekali", rekao je Bačić novinarima u ponedjeljak prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Naglasio je i da će se tada saznati koliko je čvrsta vladajuća većina istaknuvši kako za potporu Vladi očekuje točno onoliko glasova koliko ih ima vladajuća većina, a možda i više. Bačić je novinarima rekao i da je vladajuća većina čvrsta.

SDP je prošli tjedan u Saboru predao zahtjev za iskazivanje nepovjerenja Vladi, skupivši 31 potpis, koliko je i potrebno za takvu inicijativu. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić tada je rekao kako SDP ima odgovornost “raščistiti gospodarsku kaljužu u kojoj se našla Plenkovićeva Vlada, lovci u mutnom u slučaju Agrokoru”.

I predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je da će na sjednici raspraviti prijedloge oporbe o opozivu Vlade i ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić.

XS
SM
MD
LG