Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U sukobima turske vojske i Kurda 39 mrtvih


Ilustrativna fotografija

U sukobima turske vojske i kurdskih pobunjenika u jugoistočnoj Turskoj poginulo je osam pripadnika snaga bezbjednosti i 31 pobunjenik, saopštili su turski zvaničnici.

Do sukoba je došlo kod grada Semdinli, pošto su snage sigurnosti primijetile grupu pobunjenika koja se navodno pripremala da izvrši napad, navodi agencija AP.

Život je izgubilo šest vojnika i dvojica pripadnika lokalne straže.

Prema podacima turskog ministarstva unutrašnjih poslova, 19 pobunjenika je ubijeno u tom sukobu, devet u provinciji Tundželi, a trojica u provinciji Sirnak.

Pokrenuta je operacija lova na pobunjenike uz vazdušnu podršku.

Zabranjena Radnička partija Kurdistana (PKK) tri decenije predvodi pobunu na jugoistoku Turske s ciljem da izdejstvuje autonomiju tog područja s većinskim kurdskim stanovništvom. U sukobima vojske i pobunjenika poginule su desetine hiljada ljudi.

"Nastavićemo borbu protiv njih dok teroristi ne budu uništeni i više ih ne bude", rekao je u Ankari turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Vojska je saopštila da je tokom operacije kod Semdinlija zaplijenila nekoliko raketnih bacača, municiju, ručne bombe i automatsku pušku

XS
SM
MD
LG