Dostupni linkovi

Vulin: Od 1. januara plate veće nego ikad


Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da je to ministarstvo u prvih 100 dana rada promenilo stvari na bolje i kao jedan od najvećih uspeha istakao to što će od 1. janura 2018. godine plate u sektoru odbrane i bezbednosti, kako je rekao, biti veće nego ikada.

Na konferenciji za novinare povodom sto dana rada Ministarstva odbrane Vulin je rekao da je Vojska Srbije (VS) sistem i jedna od najvažnijih institucija u kojoj se sve dešava planski, organizovano i naveo da je jedan od zadataka ministarstva poboljšanje standarda pripadnika vojske.

On se u ime svih pripadnika VS i Ministarstva odbrane zahvalio vrhovnom komandantu vojske Aleksandru Vučiću što će plate biti povećane za deset odsto "uprkos brojnim otporima".

Vulin je naveo primer da će profesionalni vojnik od 1. januara 2018. godine imati 39.216 dinara za razliku od 2014. godine kada je njegova plata bila 34.611 dinara.

"Nisu se u ova tri meseca pokrenule takve stvari koje nikada nisu bile urađene i ne bi bile moguće da nije bilo rada mojih prethodnika", kazao je Vulin.

On je rekao da je Ministarstvo odbrane povećalo naknade za rad na terenu, započelo projekat dugoročnog stambenog zbrinjavanja, kao i da je, između ostalog, uvedena solidarna pomoć za rođenje deteta.

XS
SM
MD
LG