Dostupni linkovi

Plenković: Nastaviti restrukturiranje Agrokora


Sjedište Agrokora, Zagreb

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da od vanredne uprave koncerna Agrokor očekuje da nastavi proces restrukturisanja u saradnji sa povjeriocima i da dođe do nagodbe koja će omogućiti održivost poslovanja i očuvanja radnih mjesta.

Osvrnuvši se na nedavno objavljivanje revizorskih izvještaja za Agrokor i njegova povezana društva, Plenković je rekao da je stanje poslovnih knjiga i realno stanje otkrilo dubinu problema koji su postojali u koncernu.

Plenković na početku sjednice Vlade naveo da je bilo nužno angažovanje jedne od vodećih svjetskih revizorskih kompanija radi prikazivanja realnog stanja, prenose hrvatski mediji.

Povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak ranije je predstavio revizorski izvještaj za Agorkor, nakon čega je naveo da je podnio krivičnu prijavu protiv odgovornih lica koja su prošle godine upravljala koncernom.

Nakon revizije, ukupna imovina ovog koncerna manja je za 21,7 milijardi kuna (2,9 milijardi eura) u odnosu na finansijski izvještaj za 2015. godinu, odnosno vrijednost koju je prikazivala bivša uprava na čelu sa Ivicom Todorićem.

XS
SM
MD
LG