Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Brisel: London ima sve manje vremena


Demonstranti koji su protiv Brexita protestovali su ispred britanskog parlamenta prvog dana glasanja o zakonu o izlasku iz EU, 11. septembar 2017.

Sve je manje vremena za Veliku Britaniju da potpiše sporazum o napuštanju EU, saopšteno je iz predsjedništva Evropske unije.

Estonski zamjenik ministra za poslove EU Mati Masikas, čija zemlja trenutno predsjedava Unijom, rekao je na sastanku sa ministrima vanjskih poslova i poslova EU da zaista postoji potreba da se krene dalje, zbog činjenice da je vrijeme ključno u pregovorima sa Britanijom.

Sastanku je pristvovao i glavni pregovarač EU za "Brexit" Mišel Barnije, čiji će se tim danas četvrti put sastati sa pregovaračima iz Velike Britanije, prenosi AP.

Premijer Velike Britanije Tereza Mej je u petak izjavila da će britanska Vlada nastaviti da plaća EU i da postupa po njenim pravilima tokom dvogodišnjeg perioda tranzicije nakon "Brexita" u martu 2019. godine.

Britanci su na referendumu u junu 2016. odlučili da Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske nakon više od 40 godina napusti Evropsku uniju.

XS
SM
MD
LG