Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Blagi rast indeksa na Wall Streetu, cijene nafte pale


Wall Street, New York

Indeksi na Wall Streetu i na gotovo svim svjetskim berzama danas su u plusu, a cijene nafte su pale. Najbolje rezultate na Wall Streetu bilježe tehnološke kompanije, a najlošije stoje firme u energetskom i bankarskom sektoru, dok investitori procjenjuju najnovije izvještaje o zaradama kompanija, navodi AP.

Na sredini dana u Sjedinjenim Državama, indeks Dow Jones je u plusu 0,1 posto, kao i Standard & Poor's 500, dok je Nasdaq u plusu 0,5 posto.

Evropski indeksi završili su trgovanje različitim rezultatima. Njemački indeks DAX pao je 0,3 posto, francuski CAC-40 porastao je 0,1 posto, a britanski FTSE 100 završio je u plusu 0,3 posto.

Svi bitniji indeksi na istoku završili su s dobicima. Japanski indeks Nikkei 225 porastao je 0,5 posto, koliko su porasli i hongkonški Hang Seng i šangajski kompozitni indeks.

Južnokorejski Kospi je u plusu 0,1 posto, dok je sidnejski S&P/ASX 200 porastao 0,9 posto.

Cijene nafte danas su pale. Prema podacima Bloomberg, referentna američka nafta pojeftinila je za 0,5 posto na 49,3 dolara po barelu, dok je cijena nafte Brent pala za 0,3 posto, na 52,3 dolara po barelu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG