Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Neformalni sastanak Vučića i Tačija u ponedeljak u Briselu


Susret Hašima Tačija, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića (2014. godina)

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini biće u ponedeljak u Briselu domaćin neformalnog sastanka predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

"Vučić i Tači razmeniće stavove o nastavku dijaloga za normalizaciju odnosa, kao i o širem razvoju događaja u regionu Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju EU.

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Djurić izjavio je za RTS uoči sastanka da je taj susret "još jedna prilika" da Srbija iskaže potrebu da ono što je dogovoreno tokom dijaloga sa Prištinom bude i sprovedeno.

“To će biti sastanak nesumnjivo ključnih političkih figura Srba i Albanaca. To može da donese relaksiranje tenzija i rad na sprovođenju onoga što je već dogovoreno. Podsetiću da smo uspeli da se izborimo za to da Zajednica srpskih opština postane univerzalno prihvaćen koncept. Taj sastanak će biti još jedna prilika da iskažemo našu potrebu i želju da se sprovede ono što je dogovoreno”, rekao je Đurić.

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Priština zainteresovana za novu dinamiku u dijalogu sa Beogradom, koji bi trebalo da bude okončan potpunom normalizacijom odnosa, objavljeno je na Tačijevoj zvaničnoj internet stranici.

XS
SM
MD
LG