Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Poljska: Najmanje sedmoro povređeno u olujnom nevremenu


Na teren je izašlo 29.000 poljskih vatrogasaca da uklanjaju drveće i polomljene grane

Najmanje sedmoro ljudi je povređeno, više od 460 gradova je oštećeno, a 125.000 domaćinstava je bez struje u olujnom nevremenu koje je od četvrtka divljalo u celoj Poljskoj, prenosi Beta.

Među povređenima su i dvojica vatrogasaca, koji su zadobili povrede kada je orkanski vetar oborio na njih drveće ili velike grane a deo povređenih nalazio se u tom trenutku u svojim automobilima, javljaju danas poljski mediji.

"U četvrtak su vatrogasci izlazili na teren 6.329 puta da intervenišu zbog pljuskova, oluje i vetra. U celoj zemlji oštećeno je ili uništeno 468 krovova od toga na stambenim zgradama i kućama 279", kazao je danas poljskoj privatnoj televiziji Polsat portparol Državne vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Na teren je izašlo 29.000 poljskih vatrogasaca da uklanjaju drveće i polomljene grane sa kojima se kao sa šibicama poigravao olujni vetar i da pumpaju vodu iz poplavljenih podruma, pošto su uporni pljuskovi neke ulice od Varšave do Tarnova na jugu Poljske pretvorili u prava jezera i bujice.

I jutros je zbog pokidanih vodova bez struje 125.000 domaćinstava, najviše, 77.000, u Mazovjeckom vojvodstvu u centralnoj Poljskoj, saopštio je Centar za bezbednost pri poljskoj vladi.

XS
SM
MD
LG