Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tramp posetio kongresmena ranjenog u pucnjavi


Donald Tramp i njegova supruga Melanija posetili su sinoć u bolnici republikanskog kongresmena Stiva Skalisa

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i njegova supruga Melanija posetili su sinoć u bolnici republikanskog kongresmena Stiva Skalisa ranjenog u oružanom napadu u predgrađu Vašingtona, prenosi Beta.

Prema saopštenju Bele kuće, predsednik i prva dama doneli su cveće Skalisu, visokom republikanskom predstavniku u donjem domu Kongresa, kome je operisan kuk posle ranjavanja i koji se prema navodima bolnice i dalje nalazi u kritičnom stanju.

Skalis je ranjen juče tokom bejzbol treninga s drugim republikanskim članovima Kongresa u Aleksandriji, kod Vašingtona. U incidentu je ranjeno još nekoliko osoba.

Napadač, identifikovan kao Džejms Hodžkinson, umro je od posledica povreda zadobijenih u razmeni vatre sa policijom.

Vašingtonska bolnica MedStar saopštila je sinoć da je stanje Skalisa, lidera republikanske većine u Predstavničkom domu Kongresa, kritično, i da će mu biti potrebno još nekoliko operacija.

"Republikanski kongresmen je teško ranjen i u kritičnom je stanju", navela je bolnica sinoć na Tviteru. Bolnica je saopštila da ga je metak pogodio u levi kuk, i zatim je prošao kroz stomačnu duplju, kada su povređene kosti i unutrašnji organi i izazvano jako krvarenje.

Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je ukupno pet osoba hospitalizovano zbog povreda od vatrenog oružja, uključujući napadača koji je kasnije podlegao povredama, Skalisa, jednog policajca, jednog asistenta u Kongresu i jednog lobiste.

Još jedna osoba je zadobila lakše povrede.

XS
SM
MD
LG