Dostupni linkovi

Vučić: Odnosi sa BiH nisu idealni, ali gradimo povjerenje


Aleksandar Vučić, premijer i izabrani predsednik Srbije
Aleksandar Vučić, premijer i izabrani predsednik Srbije

Premijer u odlasku i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na oproštajnoj konferenciji za novinare u svojstvu premijera, da Vlada Srbije ne bi mogla postići uspeh bez podrške građana Srbije.

"Ništa baš ništa ne bi od toga bilo da nije bilo građana i njihove podrške, kao i želje da menjamo zemlju i menjamo sebe", rekao je Vučić na pres konferenciji ispred vile Mir.

Podsjetio je da je Vlada "startovala" kada su Srbiju 2014. pogodile katastrofalne poplave, a da je iz te situacije izašla bez ijedne afere.

"Dok su neki crtali granice, ja sam se trudio da ucrtavam autoputeve i železničke koridore. Za nas je važno da autoput spojimo sa Višegradom, kao naše istorijsko naslijeđe koje je Andrić ostavio ali i ono što je Emir Kusturica napravio i ostavio", kazao je Vučić u obraćanju medijima.

Kazao je da se radilo u teškim uslovima i vremenima, ali da je obavljao posao sa srećom i ponosom.

" Ja sam srećan što sam imao priliku da radim najbolje za našu zemlju. To se nekad nije nekom svidelo, ali je donielo rezultat za Srbiju. Neretko čak i ljubav običnih ljudi koji su razumeli koliko se neko bori za interes naroda, kao i ministara sa kojim sam sarađivao, prave razliku".

Što se tiče odnosa sa novinarima, kazao je da se zahvaljuje na saradnji, ali da se uvek trudio da profesionalno odgovori.

Vučić smatra da je Srbija na dobrom putu i da će u budućnosti biti bolje mesto za život.

"Moja poruka svima u budućoj vladi Srbije jeste da svi veruju u sebe i svoju Srbiju. U Srbiju sam uvijek verovao i mislim da će Srbija biti sve bolje mesto za život".

Glede odnosa u regionu za veme dok je obavljao funkciju premijera, Vučić je rekao:

"Imate mnogo tenzija, ali imate izražene probleme i stvari se ne stavljaju pod tepih kao u prošlosti. Sa BiH smo uspeli izgraditi neku vrstu poverenja, odnosi nisu idealni, ali je nekakvo poverenje već uspostavljeno. Sa Crnom Gorom i Makedonijom se uvek može nešto popraviti, ali mislim da ti odnosi nisu loši".

"Hoću da se dičim radom, a ne neradom kao moji protivnici. Drago mi je da je moj protivnik organizovao kontramiting, prvi put nakon Miloševića", istakao je Vučić.

Vučić sutra polaže zakletvu i preuzima dužnost predsednika Srbije.

XS
SM
MD
LG