Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Gradnja kuća za migrante podijelila Subotičane


Migranti u Srbiji

Najavljena gradnja kuća za migrantske porodice u Subotici podijelila je građane tog grada na sjeveru Bačke na one koji se izrazito protive toj namjeri nadležnih vlasti i na one koji u tome ne vide ništa loše.

Najglasniji su bili stanari ulice u kojoj treba da niknu kuće za migrantske porodice, a njih 3.761 potpisao je peticiju kojom se izričito protivi tom projektu, jer se plaše da je to početak njihovog trajnog naseljavanja u Subotici.

Subotičani, koji se "tvrdo" protive gradnji migrantskih kuća, izražavaju bojazan prema potpuno nepoznatim ljudima koji su u Suboticu došli "s druge strane zemaljske kugle".

Drugi, pak, nemaju ništa protiv, niti vide nešto loše da se migrantima pomogne na taj način, ali ne prihvataju da se trajno nasele, dok za treće nije sporna gradnja kuća za migrante, posebno ako su sredstva za to obezbijeđena iz strane donacije.

U protivljenju gradnji kuća za migrante u Subotici najdalje je otišao Savez vojvođanskih Mađara, koja je saopštila da taj projekat nema "dodira sa realnošću".

XS
SM
MD
LG