Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Koordinacija udruga uputila otvoreno pismo Davoru Bernardiću


Davor Bernardic

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HZ-HB uputila je otvoreno pismo predsjedniku SDP-a Hrvatske Davoru Bernardiću u povodu njegove izjave kako sporazum predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i saborskog zastupnika iz 11. Izborne jedinice Željka Glasnovića, Hrvatsku može koštati milijarde.

"Veoma smo iznenađeni Vašom izjavom kako potpis Plenkovića na dokumentu s Glasnovićem Hrvatsku državu može koštati milijarde.

Uvidom u tekst sporazuma nigdje nismo primijetili nekakva nova novčana izdvajanja za Hrvate u dijaspori i BiH, stoga Vas molimo da nam javno protumačite svaku točku dokumenta", navodi se u pismu.

U Koordinaciji ističu kako je potpisani dokument normalan slijed političkih dogovora koji proizlaze iz Ustava RH i Međudržavnog sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te kako im nije jasno zašto Bernardić nastoji ponovno "branitelje HVO-a izložiti javnosti u dnevno-političke svrhe kao parazite i uzrok svih hrvatskih državnih problema".

"Ono što mi uočavamo jeste kako Vi osobno nemate još uvijek izgrađen karakter državnika i ne vidite razliku između nacionalnih i stranačkih interesa. Svi Vaši prethodnici (Ivica Račan i Zoran Milanović) vrlo često su korigirali svoja stajališta kada su u pitanju interesi hrvatskog naroda u BiH ali i drugim postjugoslovenskim republikama", navodi se u pismu.

Iz Koordinacije pozivaju Bernardića da kao Hrvat i prijatelj dođe u službeni posjet BiH te da sve prijepore riješe u duhu i interesu svih hrvatskih državljana u Hrvatskoj i izvan nje.

XS
SM
MD
LG